Izbor urednika

U fokusuVijesti

“Humanitarac” Batko mora platiti 80.000 KM koje je pronevjerio od bolesnika

"Čehajić i "Otvorena mreža" trošili su novac za nešto što uopće nije bilo u svrhu liječenja

Općinski sud u Sarajevu je 27. juna prvostepenom presudom odlučio da Almir Čehajić Batko i “Otvorena mreža” moraju Admiru Salkiću uplatiti 80.000 KM i troškove sudskog postupka.

Ovo je objavio Salkićev advokat Nisad Omerović, koji zastupa još jednu osobu u predmetu protiv Čehajića. Kako je saopćio Omerović, Salkić, koji je dijalizni bolesnik kao i njegova majka, tužio je Čehajića.

– Čehajiću je 16. aprila 2018. uplatio 80.000 KM na ime liječenja, dok je vodio “Otvorenu mrežu”, slijedom čega su sklopili ugovor. Čehajić je uzeo novac, a nikada nije osigurao liječenje – naveo je Omerović.

Prema njegovim riječima, Čehajić i “Otvorena mreža” trošili su novac za nešto što uopće nije bilo u svrhu liječenja.

Podsjećamo, Čehajić je uhapšen u oktobru 2020, a sredinom novembra 2020. je izašao iz pritvora.

Tereti se da je nezakonito stekao 625.000 KM, da je raspolagao kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža”, a čime je, prema tužilaštvu, ovoj firmi uzrokovao štetu veću od 50.000 KM.

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: faktor.ba

Možda vas zanima

U fokusuVijesti