Izbor urednika

U fokusuVijesti

Smajo Mandžić se opet predomislio, ipak ostaje u klubu SDA tvrdi Fahrudin Skopljak predsjednik KO SDA TK

Nakon što je poslanik u Skupštini TK Smajo Mandžić, poslao viber poruku članovima Io SDA TK u kojoj ih je obavjestio da napušta klub SDA u Skupštini TK o čemu smo pisali, tokom danas desio se navodno novi obrat. Glasilo pod uredničkom kontrolom SDA portal Faktor.ba objavio je da se nakon razgovora sa Fahrudinom Skopljakom predsjednikom KO SDA TK poslanik Mandžić opet predomislio i odlučio da ipak ostaje u klubu SDA. Tekst prenosimo u cijelosti sa portala Faktor:

 

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) Smajo Mandžić danas se sastao s Fahrudinom Skopljakom, predsjednikom Kantonalnog odbora SDA TK. Sastanak je uslijedio nakon što je u javnost dospjela privatna poruka u kojoj Mandžić najavljuje izlazak iz Kluba zastupnika SDA.

– Razgovarao sam sa Smajom Mandžićem, on ostaje dio Kluba zastupnika SDA i nema nikakvih promjena kada je u pitanju skupštinska većina u TK, koja i dalje broji 20 zastupnika – rekao je Skopljak za Faktor.

Podsjećamo, većinu u Skupštini TK čini 13 zastupnika SDA, četiri Demokratske fronte, dva bivša zastupnika Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Senad Alić. Pozicija broji 20, a opozicija 15 zastupnika.

– On je bio izrevoltiran ponašanjem nekih naših kolega, zato je malo burnije reagirao, ali mogu potvrditi da je sada sve uredu. Mandžić mi je danas čak ponudio da vrati mandat SDA, što ja nisam prihvatio i ništa se neće promijeniti – zaključio je Skopljak.

VEZANI TEKST:

Sponzorisani video:

Smajo Mandžić napustio klub SDA u Skupštini TK

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: Faktor.ba

Možda vas zanima

U fokusuVijesti