Izbor urednika

U fokusuVijesti

Pripadnici PU Foča uhapsili dvojac koji je “oprao” 511.000 KM kroz takozvane kladioničarske prevare

"novac koji je uplatilo više lica sa prostora jugoistočne Evrope, dovodeći ih u zabludu nudeći im tačne ishode sportskih mečeva"

Pripadnici Policijske uprave Foča uhapsili su mještane V.A. i K.A., koji su osumnjičeni da su ukupno oprali 511.000 KM kroz takozvane kladioničarske prevare.

Tako su jučer, oko 16 sati, uhapsili V.A. iz Foče, kojeg terete za pranje novca, te da je tako došao do oko 221.000 KM.

– V.A. se sumnjiči da je od juna 2021. do aprila ove godine stekao taj iznos, tačnije novac koji je uplatilo više lica sa prostora jugoistočne Evrope, dovodeći ih u zabludu nudeći im tačne ishode sportskih mečeva – naveli su iz policije.

Istog dana, pretreseni su stan, pomoćne prostorije i vozilo koje koristi V.A., a u toku je kriminalistička obrada nad njim.

Takođe jučer, pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Foča uhapsili su K.A. iz Foče kojeg takođe terete za pranje novca.

On je, kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, uhapšen kada je na šalteru pošte uplaćivao novac za koji se sumnja da je opran.

– Pregledom K.A. pronađena je veća količina novca. Za njega se sumnja da je od novembra 2021. do aprila ove godine uzeo oko 290.000 KM – kazali su iz policije.

Sponzorisani video:

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: Nezavisne

Možda vas zanima

U fokusuVijesti