Izbor urednika

U fokusuVijesti

Uslovi korištenja

Dobrodošli na Tuzla-X.com!

Ovi uslovi i odredbe definišu pravila i propise za korištenje web stranice Tuzla-X.com, smještene na https://tuzla-x.com/.

Pristupanjem ovoj web stranici pretpostavljamo da prihvatate ove uslove i odredbe. Nastavak korištenja Tuzla-X.com-a smatra se saglasnošću s svim uslovima i odredbama navedenim na ovoj stranici.

Sledeći termini se odnose na ove Uslove i odredbe, Izjavu o privatnosti i Napomenu o odricanju odgovornosti i na sve Ugovore: “Klijent”, “Vi” i “Vaš” odnose se na vas, osobu koja se prijavljuje na ovu web stranicu i koja se pridržava uslova i odredbi Kompanije. “Kompanija”, “Mi”, “Nas” se odnosi na našu kompaniju. “Strana”, “Strane” ili “Nas” se odnose na Klijenta i nas. Svi termini se odnose na ponudu, prihvatanje i razmatranje plaćanja potrebnih za pružanje pomoći Klijentu na najprikladniji način u svrhu ispunjenja potreba Klijenta u pogledu pružanja usluga navedenih od strane Kompanije, u skladu s važećim zakonima. Svako korištenje gore navedenih termina ili drugih reči u jednini, množini, velikom početnom slovu i/ili “on/ona”, smatra se međusobno zamjenjivim i stoga se odnosi na isto.

Kolačići:

Koristimo kolačiće. Pristupanjem Tuzla-X.com prihvatate korištenje kolačića u skladu s Politikom privatnosti Tuzla-X.com.

Većina interaktivnih web stranica koristi kolačiće kako bi nam omogućile prikupljanje podataka o korisniku pri svakoj posjeti. Kolačići se koriste na našoj web stranici kako bi omogućili funkcionalnost određenih područja i olakšali posjetiteljima korištenje naše web stranice. Neke od naših partnerskih/oglašivačkih kompanija također mogu koristiti kolačiće.

Licenca

Osim ako nije drugačije navedeno, Tuzla-X.com i/ili njegovi licencodavci posjeduju intelektualna prava na sve materijale na Tuzla-X.com. Sva intelektualna prava su zadržana. Možete pristupiti Tuzla-X.com za svoju osobnu upotrebu, podložno ograničenjima utvrđenim ovim uslovima i odredbama.

Nije vam dozvoljeno:

 • Ponovno objavljivanje materijala sa stranice Tuzla-X.com, a da niste naveli link, autora i izvor prenesenog sadržaja.
 • Prodavanje, iznajmljivanje ili sublicenciranje materijala sa stranice Tuzla-X.com
 • Reprodukcija, dupliranje ili kopiranje materijala sa stranice Tuzla-X.com, a da niste naveli link, autora i izvor prenesenog sadržaja
 • Ponovno distribuiranje sadržaja sa stranice Tuzla-X.com,a da niste naveli link, autora i izvor prenesenog sadržaja

Dozvoljeno vam je:

Sadržaje (tekstove, fotografije i video materijale) sa Tuzla-X.com je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima, te sa obaveznim  navođenjem autora i izvora. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta.

Ovaj sporazum stupa na snagu od dana objave.

Dio ove web stranice moguće je da pruža mogućnost korisnicima da postavljaju i razmjenjuju mišljenja i informacije na određenim područjima web stranice. Tuzla-X.com ne filtrira, uređuje, objavljuje ili pregleda komentare prije njihovog pojavljivanja na web stranici. Komentari ne odražavaju stavove i mišljenja Tuzla-X.com, njegovih agenata i/ili partnera. Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih objavljuje. U mjeri dopuštenoj od strane primjenjivih zakona, Tuzla-X.com neće biti odgovoran za komentare ili za bilo kakvu odgovornost, štetu ili troškove koji su nastali ili su pretrpjeli kao rezultat korištenja, objavljivanja ili pojavljivanja komentara na ovoj web stranici.

Sadržaje (tekstove, fotografije i video materijale) sa Tuzla-X.com je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima, te sa obaveznim  navođenjem autora i izvora. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta

Tuzla-X.com zadržava pravo da prati sve komentare i ukloni bilo koje komentare koji se smatraju neprikladnima, uvredljivima ili koji krše ove Uslove i odredbe.

Jamčite i izjavljujete da:

 • Imate pravo objaviti komentare na našoj web stranici i imate sve potrebne licence i dozvole za to
 • Komentari ne krše prava intelektualnog vlasništva, uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava, patente ili zaštitne znakove trećih strana
 • Komentari ne sadrže defamatorne, klevetničke, uvredljive, nepristojne ili na bilo koji drugi način nezakonite materijale koji predstavljaju kršenje privatnosti
 • Komentari se neće koristiti za poticanje ili promociju poslovanja, komercijalnih aktivnosti ili nezakonitih djelatnosti

Ovim putem dajete Tuzla-X.com neisključivu licencu za korištenje, reprodukciju, uređivanje i autorizaciju drugih da koriste, reprodukuju i uređuju bilo koje vaše komentare u svim oblicima, formatima ili medijima.

Povezivanje s našim sadržajem

Sljedeće organizacije smiju se povezivati s našom web stranicom bez prethodnog pisanog odobrenja:

 • Vladine agencije
 • Pretraživači
 • Novinske organizacije
 • Distributeri online direktorija mogu se povezati s našom web stranicom na isti način kao što daju hiperveze na web stranice drugih navedenih poslovnih subjekata
 • Akreditirane organizacije na sistemskoj razini, osim neprofitnih organizacija koje se bave prikupljanjem donacija i dobrotvornim centrima koji ne smiju postavljati hiperveze na našu web stranicu.

Navedene organizacije smiju se povezivati s našom početnom stranicom, publikacijama ili drugim informacijama na web stranici, pod uvjetom da veza: (a) nije na bilo koji način zavaravajuća; (b) ne implicira lažno sponzorstvo, odobrenje ili odobrenje strane koja postavlja vezu i njihovih proizvoda i/ili usluga; i (c) uklapa se u kontekst stranice koja postavlja vezu.

Razmotrit ćemo i odobriti druge zahtjeve za povezivanje od sljedećih vrsta organizacija:

 • Općepoznate izvore informacija za potrošače i/ili poslovanje
 • Društvene mreže ili zajednice za dot-com
 • Udruženja ili druge skupine koje predstavljaju dobrotvorne organizacije
 • Distributeri online direktorija
 • Internet portali
 • Računovodstvene, pravne i konzultantske tvrtke
 • Obrazovne ustanove i trgovačke udruge

Odobrit ćemo zahtjeve za povezivanje od ovih organizacija ako odlučimo da: (a) veza neće štetiti našem ugledu ili ugledu naših akreditiranih tvrtki; (b) organizacija nema negativne zapise kod nas; (c) korist za nas od vidljivosti hiperveze nadoknađuje odsutnost Tuzla-X.com; i (d) veza je u kontekstu općih informacija o resursima.

Navedene organizacije mogu se povezivati s našom početnom stranicom pod uvjetom da veza: (a) nije na bilo koji način zavaravajuća; (b) ne implicira lažno sponzorstvo, odobrenje ili odobrenje strane koja postavlja vezu i njihovih proizvoda ili usluga; i (c) uklapa se u kontekst stranice koja postavlja vezu.

Ako ste jedna od organizacija navedenih u prethodnom odlomku i zainteresirani ste za povezivanje s našom web stranicom, molimo vas da nas obavijestite slanjem e-maila na adresu Tuzla-X.com. U e-mailu navedite vaše ime, naziv organizacije, kontaktne informacije, URL vaše web stranice, popis URL-ova s kojih namjeravate povezivati se na našu web stranicu i popis URL-ova na našoj web stranici na koje želite povezati. Molimo vas da pričekate 2-3 tjedna na odgovor.

Odobrenim organizacijama dopušta se postavljanje hiperveza prema našoj web stranici na sljedeći način:

 • Korištenjem našeg korporativnog imena; ili
 • Korištenjem uniformnog resursnog lokatora koji se povezuje; ili
 • Korištenjem bilo kojeg drugog opisa naše web stranice koji ima smisla u kontekstu i formatu sadržaja na web stranici strane koja postavlja vezu.

Ne dopušta se korištenje logotipa Tuzla-X.com ili drugih umjetničkih djela za povezivanje bez odobrenja za uporabu trgovačkog žiga.

iFrameovi

Bez prethodnog odobrenja i pisanog dopuštenja, ne smijete stvarati iframeove oko naših web stranica koji na bilo koji način mijenjaju vizualnu prezentaciju ili izgled naše web stranice.

Odgovornost za sadržaj

Nećemo biti odgovorni za sadržaj koji se pojavljuje na vašoj web stranici. Slažete se da ćete nas zaštititi i braniti od svih zahtjeva koji se pojavljuju na vašoj web stranici. Na bilo kojoj web stranici ne smije se pojaviti veza koja se može tumačiti kao klevetnička, obscena ili kriminalna, ili koja krši ili zagovara kršenje prava trećih strana.

Vaša privatnost

Molimo vas pročitajte Pravila privatnosti.

Zadržavanje prava

Zadržavamo pravo zatražiti da uklonite sve veze ili određene veze s naše web stranice. Suglasni ste odmah ukloniti sve veze prema našoj web stranici na zahtjev. Također zadržavamo pravo izmijeniti ove uvjete i odredbe i politiku povezivanja u bilo kojem trenutku. Neprekidnim povezivanjem s našom web stranicom slažete se da ste vezani i da ćete slijediti ove uvjete i odredbe o povezivanju.

Uklanjanje veza s naše web stranice

Ako na našoj web stranici pronađete vezu koja je uvredljiva iz bilo kojeg razloga, slobodno nas kontaktirajte i obavijestite nas. Razmotrit ćemo zahtjeve za uklanjanje veza, ali nismo obvezni ukloniti veze niti vam izravno odgovoriti.

Ne možemo jamčiti točnost informacija na ovoj web stranici, niti jamčiti njenu potpunost ili točnost; također ne možemo jamčiti dostupnost web stranice niti ažuriranje materijala na web stranici.

Izjava o odricanju odgovornosti

Do maksimalne mjere dopuštene primjenjivim zakonom, isključujemo sve izjave, jamstva i uvjete vezane uz našu web stranicu i korištenje ove web stranice. Ništa u ovoj izjavi o odricanju odgovornosti neće:

ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za smrt ili tjelesne ozljede; ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za prijevaru ili prijevarnu izjavu; ograničiti bilo koju od naših ili vaših odgovornosti na način koji nije dopušten prema primjenjivom zakonu; ili isključiti bilo koju od naših ili vaših odgovornosti koje se ne mogu isključiti prema primjenjivom zakonu.

Ograničenja i zabrane odgovornosti postavljene u ovom odjeljku i drugdje u ovoj izjavi o odricanju odgovornosti: (a) podložne su prethodnom odjeljku; i (b) primjenjuju se na sve odgovornosti koje proizlaze iz ove izjave o odricanju odgovornosti, uključujući odgovornosti koje proizlaze iz ugovora, izvanugovorne odgovornosti i kršenja zakonske obveze.

Sve dok je web stranica i informacije i usluge na web stranici pružaju besplatno, nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje prirode.