Izbor urednika

U fokusuVijesti

Bego Gutić o opozivu sa mjesta načelnika koji je pokrenut

Sem vijećnika PDA koji su i do sada bili protiv Gutića za njegov opoziv sada se priključio i jedan vijećnik NIP-a te dva vijećnika Gutićeve SDA čime se očigledno formirala nova natpolovična većina u OV Banovići

U Općinskom vijeću Banovići pokrenuta je incijativa za opoziv načelnika Bege Gutića iz Stranke demokratske akcije (SDA)

– Incijativa za smjenu sa 14 potpisa vijećnika stigla je predsjedavajućem Općinskog vijeća. Među tih 14 potpisa su i dva vijećnika SDA – potvrdio je Bego Gutić.

Općinsko vijeće Banovići broji 25 vijećnika, pa je za usvajanje incijative potrebno 13 glasova. Do sada je većinu koja je brojala 13 vijećnika predvodila SDA, što znači da ukoliko dva vijećnika glasaju za incijativu o opozicu Gutića, uslijedit će referendum.

– Obavit ćemo razgovore sa dva vijećnika SDA da vidimo o čemu se radi, čime su nezadovoljni. Ukoliko u Općinskom vijeću bude potrebne većine da se usvoji incijativa o opozivu, posljednja riječ ipak pripada građanima koji će odlučivati na referendumu – zaključio je Gutić.

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: Tuzla-X.com

Možda vas zanima

U fokusuVijesti