Izbor urednika

U fokusuVijesti

Devizne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine povećane za 198,7 miliona KM

Godišnja stopa rasta ukupnih depozita u maju iznosila je 8,4 posto što je u apsolutnom iznosu 2,3 milijarde KM

Devizne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) na kraju maja ove godine iznosile su 15,53 milijarde KM i u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje deviznih rezervi od 198,7 miliona KM, odnosno 1,3 posto.

Ukupni krediti domaćim sektorima na kraju maja iznosili su 22,42 milijarde KM, a u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje od 33,2 miliona KM. Godišnja stopa rasta ukupnih kredita u maju ove godine iznosila je 3,9 posto, a nominalno 850,9 miliona KM, navodi CBBiH u komentaru monetarnih kretanja u maju.

Ukupni depoziti domaćih sektora na kraju maja ove godine iznosili su 29,73 milijarde KM i u odnosu na prethodni mjesec povećani su za 319,4 miliona, odnosno 1,1 posto. Godišnja stopa rasta ukupnih depozita u maju iznosila je 8,4 posto što je u apsolutnom iznosu 2,3 milijarde KM.

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: FENA

Možda vas zanima

U fokusuVijesti