Izbor urednika

U fokusuVijesti

Smjenjena stara Uprava i imenovana nova VD Uprava RMU Banovići

Nadzorni odbor Rudnika mrkog uglja Banovići smijenio je danas generalnog direktora Elvira Salihovića i kompletnu upravu, te imenovao vršioce dužnosti.

Ovo razrješenje stare i imenovanje nove uprave uslijedilo je nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala prethodnu takvu saglasnost.

U novu upravu RMU Banovići su imenovani Rasim Dostović na poziciju vršioca dužnosti generalnog direktora, te v. d. izvršni direktori Mirsad Bečić, Enes Šabanović, Nenad Todorović i Adem Bošnjić.

FOTO: Rasim Dostović, vd direktor RMU Banovići

Vlada FBiH je prvo dala saglasnost za imenovanje Dostovića, Bečića i Šabanovića, koji su kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA), koju je osnovao Mirsad Kukić, a naknadno je upućena saglasnost i za preostala dva imena koja su imenovana na prijedlog SDP-a.

Razriješenu upravu su, uz generalnog direktora Salihovića koji je iz SDA, činili Elvir Jamković, Kenan Modrić, Azur Bećirović i Damir Mrkonjić.

RMU Banovići 2022. godinu nakon dugo godina završio je sa finansijskim gubitkom u poslovanju.

 

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!

Možda vas zanima

U fokusuVijesti