Izbor urednika

U fokusuVijesti

U Tuzlu dolaze oklopni transporteri i duge cijevi koje je nabavlja MUP TK

Radi se o četiri policijska transportera “senator” kanadske kompanije Roshel

Oklopni transporteri koje je kupila Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona sastavljeni su u Kanadi i toku je njihov transport u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je za Faktor Hajrudin Mehanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova.

Radi se o četiri policijska transportera “senator” kanadske kompanije Roshel.

– Sve potrebne dozvole su još ranije pribavljene i u toku je transport iz Kanade, koji se obavlja brodom. Transporteri se koriste u situacijama narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i razlikuju od onih koje koristi vojska – pojasnio je Mehanović.

Ukupna cijena četiri transportera iznosi 4,4 miliona KM plus PDV. Vozila imaju osam sjedišta i protivbalističku zaštitu druge kategorije, što znači da ih ne može probiti metak kalibra 7,62 milimetra.

Pored nabavke transportera u toku je i tender za nabavku dugih cijevi, u kojem je završena prva faza.

– Kada je riječ o nabavci dugih cijevi, tri firme prošle su prvu fazu tendera u kojoj se pokazalo da ispunjavaju uvjete za nabavku. Mislim da ove sedmice istječe rok za dostavljanje ponuda po specifikacijama Uprave policije – kaže Mehanović.

On dodaje da je u toku i nabavka pištolja za 200 kadeta, koji će naredne sedmice biti upućeni na Policijsku akademiju u Sarajevo, piše Faktor.

Sponzorisani video:

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: Faktor.ba

Možda vas zanima

U fokusuVijesti