Izbor urednika

U fokusuVijesti

Srđan Mazalica (SNSD): Genocida nije bilo, a bijele trake su “laž, obmana, dezinformacija i propaganda”

- Bijele trake nisu istina, to je dezinformacija. Kvalifikacija genocida u Srebrenici, postoje različita mišljenja - kazao je Mazalica

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini entiteta Republika Srpska Srđan Mazalica gostujući na N1, uprkos upozorenjima voditeljice da krši Krivični zakon Bosne i Hercegovine i da o svemu postoje presude, govorio je o “kvalifikaciji genocida u Srebrenici”, ali i iznio sramne tvrdnje o bijelim trakama u Prijedoru kazavši da su “laž, obmana, dezinformacija i propaganda”.

Naime, Mazalica je prvenstveno govorio o gostovanju Sarajevskog ratnog teatra na Teatar Festu Petar Kočić u Banjoj Luci.

– Predstava nije sporna, ali sporan je taj militantni naziv i prošlost tog teatra kada je postao propagandna jedinica Armije Republike BiH – kazao je on.

Upitan da pojasni na kakvu propagandu misli, Mazalica odgovara:

– Sve su to teme koje su obojene ratom i o kojima postoje različita mišljenja. Neslaganje sa Srebrenicom, bijelim trakama, tenkovima, nazivanjem fašistima i agresorima zna se koga već.

Voditeljica mu je potom postavila pitanje: “Gdje SARTR i koga naziva agresorom i kako je nešto propaganda ako je istinito?”

– Bijele trake nisu istina, to je dezinformacija. Kvalifikacija genocida u Srebrenici, postoje različita mišljenja – kazao je Mazalica.

Nakon što je upozoren da krši Krivični zakon te da postoje presude, on je ponovio:

– Uvažavajući sve žrtve u Srebrenici i Prijedoru. Bijele trake su laž, dezinformacija, obmana i propaganda.

Podijelite tekst na društvenim mrežama:

NAPOMENA: Ovaj sadržaj je možda pod autorskim pravima. Sadržaje sa ove web stranice je dozvoljeno kopirati i prenositi, ali sa obavezom postavljanja linka na originalni post koji se preuzima. Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj preuzetog teksta, što uključuje kako samu strukturu teksta i podnaslove tako i naslov teksta. Stavovi i izjave autora sadržaja nisu nužno i stajalište Uredništva Tuzla-X.com. Više informacija o navedenom naći ćete u odjeljku Uslovi korištenja. © 2023, Tuzla-X.com. Sva prava pridržana!
Source: faktor.ba

Možda vas zanima

U fokusuVijesti